L’objectiu que perseguim des de l’AECV no és cap altre que lluitar contra l’exclusió social a través de l’esport. La promoció esportiva dirigida a la població més jove, així com a la gent gran és un dels principals pilars sobre els quals l’AECV fonamenta la seva tasca social, cultural i educativa.

Fomentar la pràctica esportiva i l’activitat física com a mitjà educatiu per tal d’oferir una educació integral als infants i joves.

Procurem que tots els infants i joves gaudeixin d’activitats esportives engrescadores i adequades a les necessitats d’aquests col·lectius, alhora què intentem resoldre les problemàtiques que per la condició social, econòmica o per la procedència dels veïns, podrien dificultar l’accés a la pràctica.

Mitjançant la cultura de l’esforç com a eina educativa i de cohesió social, tota l’estructura d’educadors, tècnics i directius treballen conjuntament en la transmissió de principis i valors com l’esforç, el respecte, la cooperació, l’esportivitat i el treball en equip.

Desenvolupar programacions tècniques per garantir processos d’ensenyament-aprenentatge.

Recolzats pel Segell d’Esport Escolar atorgat per la Unió Barcelonina d’Associacions Esportives l’any 2012, comptem amb la col·laboració i participació de moltes i variades entitats del districte, amb les quals compartim equipaments, instal·lacions i un principi bàsic de la nostra tasca: la inclusió social d’aquells infants i joves en situacions desafavorides.

L’AECV som:

 • Membre de l’Observatori de l’Educació́ Física de Barcelona.
 • Membre de la Taula de l’Educació́ Física i l’Esport en Edat Escolar.
 • Membre del Consell Municipal d’Esports.
 • Organització́ afiliada a UBAE (Unió́ Barcelonina d’Associacions Esportives).
 • Organització́ afiliada a les Federacions Catalanes de Basquetbol, Futbol Sala i Vela.
 • Organització́ col·laboradora de l’Institut Barcelona Esports, en el Pla Estratègic de l’Esport de la ciutat de Barcelona.
 • Organització́ col·laboradora del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona.

Des de l’Associació Esportiva Ciutat Vella creiem en la importància de treballar en xarxa amb les entitats dels barris en els què actuem. Fer-ho és de vital importància per donar resposta a les necessitats dels veïns i veïnes del districte. És per això que estem en contacte amb moltes entitats i serveis amb els que fem un treball de seguiment i organització conjunt.

L’Associació Esportiva Ciutat Vella forma doncs part de:

 • Taula Jove del Raval
 • Taula de la infància
 • Comissió Esportiva del Raval
 • Xarxa d’Atenció a les Families i Infància del Raval
 • Xarxa Infància del Gòtic

  Responsabilitat envers els agents socials

  Personalització i adaptació de les necessitats dels nostres usuaris

Treballem en la transmissió de principis i de valors per a educar esportistes i persones d’avui i de demà.

Portem els valors de la pràctica esportiva més enllà de qualsevol barrera que pugui existir, permetent el desenvolupament personal de centenars d’infants i joves cada any.

Contribuïm activament en la millora social, econòmica i cultural del districte a través d’una gestió de qualitat i responsable.

Fent un pas endavant i assolint un compromís amb el nostre entorn, i concretament amb el veïnat del districte, anem més enllà de les obligacions que la llei estableix i duem a terme tota una sèrie de programes
de Responsabilitat Social, contribuint activament i voluntàriament a la millora social i econòmica de la zona.
Entenent-nos com a part integrant de la societat –no pas com a unitat econòmica–, som conscients de les
necessitats que alguns barris presenten.
Aspectes com l’exclusió social, la manca de recursos en l’àmbit econòmic o la manca d’estructures socials
i familiars són aspectes que, a través de la gestió responsable tractem de combatre i pal·liar.
Cerquem un progrés social i econòmic mitjançant programes sostenibles, donant així un valor afegit
a tota la tasca realitzada.

Projecte únic i innovador a Catalunya què aconsegueix unir escoles, famílies, infants i joves de diferents realitats socials, fomentant la inserció entre col·lectius i evitar l’exclusió social.

La raó de ser del projecte es fonamenta en el districte de Ciutat Vella, on ens trobem amb escoles, AMPES i direccions que tenen un desig de realitzar esport però no compten amb els recursos necessaris.

D’aquí neix Unió d’Escoles Esportives de l’AECV un projecte que permet desenvolupar adequadament les activitats, treballant en grups homogenis i afavorir la diversitat d’activitats en escoles properes.

Si creus que et podem ajudar, contacta’ns.