8M, Movem-nos juntes!

El passat 9 de Març, celebrant la setmana del 8M dia de la dona treballadora, l’Associació Esportiva Ciutat Vella va organitzar la II Festa de l’Esport Femení al moll de la fusta. Per fer-ho possible, es va comptar amb la participació d’11 escoles i instituts del districte de Ciutat Vella, Escola Vedruna Àngels, Sagrada Família Avinyó, Institut Miquel Tarradell, Escola Labouré, Collaso i Gil, Escola Rubén Dario, Escola Sagrat Cor, Institut Milà i Fontanals i l’Escola Castella, en total 18 grups de nois i noies.  La trobada va estar composta per diferents activitats, com: esports mixtes, expressió artística amb una coreografia  programada, jocs cooperatius i de reflexió, que s’iniciava amb la Cursa Switzer, en homenatge a Katherine Switzer la primera dona en córrer una marató amb dorsal.

L’objectiu de la jornada era molt clar: implicar a tots els participants en la visibilització de la dona en l’esport evitant prejudicis i estereotips de gènere marcats en la societat actual. Mostrar que les desigualtats en l’esport es van superant però encara queda molt camí per poder arribar a una igualtat justa i real entre diferents esportistes.

En aquest sentit, la jornada va acabar amb una tarda de 3×3 de bàsquet femení a la pista de Sant Rafael amb jugadores de l’escola de bàsquet de Ciutat Vella i l’escola Pia Sant Antoni. Les jugadores van poder gaudir d’una tarda d’esport i reivindicació entre jugadores del barri amb un element en comú: La dona com a protagonista de la jornada.

Des de l’Associació Esportiva Ciutat Vella som molt conscients que queda molta feina per aconseguir una igualtat entre homes i dones dins de l’esport, però tenim el compromís de seguir aportant eines i recursos en aquest causa, visibilitzant i promocionant tant l’esport femení com del paper de la dona en la nostra societat.

Gràcies a totes per fer-ho possible!!