8 de març: Festa de l'esport femení
a Ciutat Vella

L’Associació Esportiva Ciutat Vella entenem l’esport com una eina de conscienciació social i d’aquesta no se n’exclou la qüestió de gènere. La nostra entitat realitza diferents activitats destinades a la Dona i l’Esport però, tot i així, creiem que cal seguir treballant en aquesta línia per tal d’aportar el nostre granet de sorra i ajudar a revertir la situació actual de la dona en l’esport.

És per aquest motiu, aprofitant que el dia 8 de març és el dia Internacional de la Dona i seguint amb la mateixa línia del programa de Gènere: Dona i Esport de l’Institut Català de la Dona, el curs passat 2022-2023, es va celebrar la quarta edició del 8M: Festa de l’esport femení a Ciutat Vella amb l’objectiu de buscar la promoció, visibilitat, equitat i participació del gènere femení en l’esport en edat escolar, on es troben els índex d’abandonament esportiu femení més elevats. Amb aquesta es vol intentar que totes les noies i nenes del districte tinguin accés a la pràctica esportiva que desitgin i se’n beneficiïn.

El projecte 8M: Festa de l’esport femení a Ciutat Vella es divideix en dues parts. En primer lloc, la part prèvia on s’organitzen diferents activitats, com els tallers de sensibilització en perspectiva de gènere a escoles i instituts del districte de Ciutat Vella. I, en segon lloc, el dia 9 de març on se celebra el dia de la Festa amb un programa complet d’activitats esportives pels centres educatius apuntats.

Els centres educatius poden confirmar la seva assistència a través del següent enllaç (disponible el mes de novembre):

Inscripcions V edició