Abans i després de les 37 Històries

Com es diu al documental “existeix un abans i un després de les 37 Històries” i aquest  és el sentiment que va quedar ahir a l’escola Collaso i Gil, durant el primera activitat organitzada per l’Associació Esportiva Ciutat Vella amb la col·laboració de la Taula Jove del Raval i el districte de Ciutat Vella, en motiu de la setmana del 8 de març dia de la dona.

A mesura que passaven els minuts vàrem poder observar com començaven a arribar joves del districte acompanyats per les seves respectives educadores i educadors de les diferents entitats que conformen la Taula Jove del Raval, i altres persones que a títol individual s’havien sentit atretes per l’activitat, amb l’objectiu de visionar el documental 37 Històries.  Tot i la incertesa dels matisos que ens trobaríem, aquest, no va frustrar les expectatives que havia generat al públic. Amb una gran delicadesa, el documental ens mostrava un meravellós procés de consciència i apoderament, promogut per un grup de noies de l’escola Dominiques de l’ensenyament, que va acabar aglutinant i transformant les relacions entre els nois i noies de l’escola en el seu conjunt.

Cal dir, que de la mateixa manera que les 37 Històries van canviar la vida dels i les protagonistes que l’han portat a terme, el públic que ahir va poder participar de l’activitat no es va quedar indiferent. El repte està sobre la taula, ara només cal escoltar i trobar, la manera d’apoderar als i les joves del districte, per visibilitzar totes les Històries que encara queden amagades i aconseguir així, el canvi urgent que necessitem totes, tant a nivell personal com a nivell social.

Finalment des de l’Associació Esportiva Ciutat Vella volem donar les gràcies a totes les assistents a l’acte per fer-ho possible, i en especial agrair a la Mireia Moretones i al grup de nois i noies de Dominiques de l’Ensenyament, per transmetre la magnífica experiència del procés viscut, i encoratjar-nos a seguir treballant cap una igualtat real i sense violències gènere.

Gràcies!!