La I Festa de l’Esport Femení a Ciutat Vella, tot un èxit!

El passat 6 de març, en motiu de la setmana del 8M dia de la dona treballadora, l’Associació Esportiva Ciutat Vella organitzà la I Festa de l’Esport Femení al districte. Per fer-ho es convocaven a nou escoles i instituts del districte de Ciutat Vella a la realització d’una jornada matinal composta per diferents activitats, entre elles: esports mixtes, jocs cooperatius, expressió artística amb contingut de gènere i educació audiovisual, que s’iniciava amb la Cursa Switzer masculina i femenina, en homenatge a la primera corredora de la Marató que va acabar la cursa amb dorsal, tot un fet històric que marcà, en aquella època, un abans i un després en la concepció de la Dona i l’Esport en l’imaginari de totes les esportistes.

L’objectiu de la jornada matinal, era molt clar, implicar la comunitat educativa en una acte de visibilització de l’esport femení lliure de prejudicis i estereotips de gènere, des del joc i la diversió, sense deixar de banda el contingut reivindicatiu en que s’emmarcaven les activitats d’aquella setmana. Mostrar que tot i que les desigualtats en l’esport entre homes i dones es van superant, encara queda molta feina per fer, per poder arribar a una igualtat de drets reals entre homes i dones esportistes.

Aquesta jornada tancava un cicle de sessions de sensibilització a les escoles i instituts, en la qual es tractaven temes com la bretxa salarial, els sostres de vidre i la segregació de gèneres en alguns esports basats en estereotips de gènere construïts culturalment tant en l’àmbit esportiu com en la resta de espais de socialització.

En la mateixa línia que el matí, la tarda va transcórrer amb el mateix esperit reivindicatiu, aquesta vegada implicant a les entitats del barri del Raval que dia a dia treballen amb joves del barri. En aquest cas, vàrem poder gaudir de tallers, batucada, plató de TV i espectacles de dansa i música amb un element comú a totes elles, la dona com a protagonista de la jornada.

Des de l’Associació Esportiva Ciutat Vella som molt conscients que la igualtat entre homes i dones queda lluny de ser una realitat, és per això que tenim el compromís d’aportar el nostre granet de sorra en aquesta causa, sent conscients que la igualtat passa per la visibilització i promoció tant de l’esport femení, com del paper de la dona en la societat. De la mateixa manera que la Kathrine Switzer va ser i segueix sent un referent de l’esport femení mostrant que les dones també podien córrer una Marató, volem mostrar el treball constant que moltes esportistes fan dia a dia desmuntant amb les seves fites, els prejudicis que sostenen les desigualtats actuals en l’àmbit esportiu professional i de base.

Gràcies a totes per fer-ho possible!!