L’AE Ciutat Vella arreu d’Europa!

Pel segon any consecutiu, L’AECV està participant a l’ERASMUS +, un programa europeu destinat a fomentar la mobilitat i intercanvi de bones pràctiques arreu del continent.

Enguany participem en el projecte “Intercultural Sport Challenge”. Aquest projecte es desenvoluparà amb l’objectiu de promoure la inclusió social a través de l’esport. Tot i que la diversitat cultural no és un fenomen nou, en les darreres dècades es va fer especialment intens al continent europeu per diferents motius. Creiem fermament que les diferències culturals es poden esdevenir en una gran oportunitat, sempre i quan es gestionin amb els instruments adequats per potenciar un entorn inclusiu que permeti desenvolupar els valors de convivència social en un entorn esportiu, amb respecte, tolerància i ment oberta, i que serà fonamental per al futur dels infants com a ciutadans actius en una societat diversa i multicultural. Aquest projecte té com a fil conductor, la missió de les organitzacions associades de diferents països (Itàlia, Espanya, Grècia, Anglaterra i Xipre) d’utilitzar l’esport com a eina d’educació i inclusió social, per portar a terme un procés de transformació social de la comunitat local.

L’Intercultural Sport Challenge té com a objectiu:

  • Donar a l’equip d’educadors, professorat i agents socials implicats en l’educació dels infants, eines per poder utilitzar l’esport com a vehicle per promoure la inclusió en el seu entorn d’aprenentatge intercultural.
  • Donar als entrenadors/res d’àmbit esportiu, instruments i eines per fer la pràctica esportiva més inclusiva per a infants originaris de diferents cultures.
  • Contribuir a compartir la cultura de l’esport com a instrument per a l’educació i la inclusió social, construint un pont entre l’esport i el sector social.

Anirem actualitzant els resultats de l’estudi a la nostra pàgina web, www.aeciutatvella.cat.

Fins aviat.