Des de l’AECV oferim el servei de menjador al cicle infantil i primària a totes aquelles escoles que hi estiguin interessades. Aquest vetlla tant per una alimentació equilibrada i saludable com pels aspectes educatius que aquest espai comporta als infants: hàbits i rutines, actituds, valors i normes.
Des de l’AECV entenem aquest espai de migdia com un espai global de transformació i ple d’oportunitats d’aprenentatge del qual hi volem ser partícips. Així, tot seguint la mateixa línia educativa del centre escolar, fomentem activitats de lleure a través del joc com a eina principal d’aprenentatge, a més d’activitats d’expressió corporal i activitats esportives. A través d’aquests busquem fomentar les relacions socioafectives dels nens i nenes, entenent les dues etapes educatives amb les que treballem com a moments clau on aquests/es practiquen la seva convivència en la seva màxima expressió.

OBJECTIUS MENJADOR
Així, els objectius general que des de l’AECV busquem aconseguir en aquest moment de migdia són:
- Adquirir els següents hàbits socials relacionats amb l’espai de menjador, adaptats a cada etapa educativa:
- Adoptar una postura correcte alhora de seure.
- Utilitzar correctament els coberts.
- Servir-se autònomament el menjar.
- Menjar amb la boca tancada.
- Assimilar els horaris i rutines de menjar.
- Adquirir els següents hàbits d’higiene personal relacionats amb l’espai de menjador:
- Netejar-se les mans abans de dinar.
- Netejar-se les dents després de dinar.
- Retirar els plats i coberts després de menjar.
- Prendre consciència de la importància del bon ús del material així com de l’espai que s’utilitza durant la franja de menjador.
- Aprendre les normes bàsiques de reciclatge.
- Adquirir els valors de convivència, respecte i socialització.
- Facilitar la integració de l’infant en el seu entorn escolar.
- Oferir una oferta d’oci alternativa amb una base didàctica tot utilitzant el joc com a eina educativa.