Qui som?

Entitat esportiva referent del districte

L’Associació Esportiva Ciutat Vella es va constituir l’any 1986 com a entitat evolucionada de l’Escola d’Iniciació Esportiva de Ciutat Vella. Des d’aleshores, hem mantingut el nostre compromís pel districte i els seus veïns/es.

Comptant amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, hem pogut seguir atenent als profunds canvis que durant els darrers anys s’han donat en el districte, ideant i desenvolupant propostes adaptades a la realitat social on ens trobem. D’aquesta manera ens hem consolidat en el districte com a entitat que ofereix a diferents col·lectius totes aquelles oportunitats, socials i esportives que anys enrere mancaven.

L’objectiu que perseguim des de l’AECV no és cap altre que la lluita contra l’exclusió social a través de l’esport. La promoció esportiva dirigida a la població més jove, així com a la gent gran és un dels principals pilars sobre els quals l’AECV fonamenta la seva tasca social, cultural i educativa.

Ens avala l’èxit dels diferents projectes esportius realitzats en els 37 anys de promoció esportiva des de la creació de l’entitat, mobilitzant centenars d’infants i joves cada curs escolar en les activitats esportives extraescolars. Fet que fa que cada any, comptem directament en les nostres activitats amb aproximadament 1500 participants, la majoria dels quals són infants i joves, però també gent gran que mantenen la seva pràctica esportiva a Ciutat Vella.

Promocionar la cultura de l’esport com a eina educativa i de cohesió social, per construir una societat millor i més justa, donant oportunitats a aquelles persones de manera equitativa segons les seves necessitats.

  • Continuar amb la tasca pedagògica basada en el compromís, els hàbits saludables o el respecte a la resta de companys/es independentment de les seves condicions socials, econòmiques, polítiques o de gènere
  • Incrementar el nostre àmbit d’intervenció potenciant i desenvolupant noves activitats esportives inclusives que ens permetin arribar a joves, adults i gent gran que actualment no estan participant a les activitats proposades
  • Consolidar-nos com entitat formadora i seguir apostant per la inserció laboral per joves formats que ho desitgin
  • Donar visibilitat a l’esport femení i augmentar la participació de noies que fan activitat física al districte
  1. RESPECTE. És important transmetre valors als/les nostres participants i als/les nostres treballadors/es entorn al respecte. Considerem que aquest és un pilar fonamental per assegurar una bona relació interpersonal i un bon creixement personal, en una societat que ha de tendir a percebre la diferència com una oportunitat i no una limitació.
  1. TREBALL EN EQUIP. Fomentem aquesta pràctica entre totes les persones que participen i formen part de l’Associació Esportiva Ciutat Vella, ja que de la cooperació esdevindrà una millor cohesió social, una millora de la gestió dels recursos tant materials com humans i el desenvolupament d’una actitud que potenciï la creativitat en cadascuna de les tasques que realitzem.
  1. SOCIALITZACIÓ. Trobem que és un aspecte molt important per donar a conèixer les diverses realitats que cada infant o jove té per tal d’acabar amb els prejudicis existents que marquen les diferents cultures.
  1. SOLIDARITAT. El model de societat que volem crear és la d’una que sigui més humana, respectuosa vers a totes les persones independentment del seu origen o cultura, fomentant així un altruisme sense cap tipus de prejudici.
  1. ESFORÇ. Sabem molt bé que els canvis socials i personals no son fàcils d’assolir, per aquests raó, volem fomentar la cultura de l’esforç que és un valor necessari per assegurar un bon creixement de l’educand, treballant aspectes com la resiliència i la capacitat individual de superar i aprendre dels errors comesos.

Cap d'administració